Kiderült: megháromszorozható az egynapos sebészet hazánkban

Világgazdaság   
  Megosztom
Kiderült: megháromszorozható az egynapos sebészet hazánkban

Az Emmi magasabb térítéssel és kedvező szabályozással igyekszik elősegíteni az egynapos sebészet elterjedését, amely gyorsan bővül, de a műtéteknek még mindig csak a húsz százalékát végzik ilyen módon, az EU-ban ez az arány már hatvan százalék.

Az ellátórendszer egyenlőtlenségeire keresi a megoldást a kormány, folyamatosan figyelemmel kísérik a kórházi kapacitások működésének adatait – válaszolta egy, az ágyszámkihasználtsággal kapcsolatos képviselői kérdésre Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hozzátette: az egynapos ellátások ösztönzése miatt az ilyen típusú beavatkozások mentességet élveznek a teljesítményvolumen-korlát alól, és a kórházaknak 10 százalékkal magasabb összeget fizet a biztosító – írja a Világgazdaság mai száma.

Miközben az unió számos országában szinte minden szürkehályog-műtétet egynapos sebészeti ellátásban végeznek el, Magyarországon ez az arány még mindig csak 54 százalék. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint ugyanakkor az egynapos műtétek száma három év alatt 54 százalékra emelkedett.

A Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) adatai szerint az összes elvégzett műtétnek egyelőre kevesebb mint 20 százalékát végzik egynapos ellátásban, miközben más országok tapasztalatai szerint az arány akár 60 százalék is lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészségügy

hellovidék

sebészet

ellátás

egynapos sebészet

kórház