A tervezettnél korábbra hozzák az ápolók, védőnők béremelését

Magyar Idők   
  Megosztom
A tervezettnél korábbra hozzák az ápolók, védőnők béremelését

A kormány kiemelt célja a nővérhiány mérséklése, ennek egyik eszköze az egészségügyi szakdolgozók és védőnők bérfejlesztése.

Már kormányhatározat is kimondja, hogy előre hozzák az egészségügyi szakdolgozók és védőnők béremelését: 2019. november 1. helyett 2019. július 1-jétől kapnak nyolcszázalékos emelést – írja a Magyar idők a Magyar Közlönyre hivatkozva.

A határozatban olvasható az is, hogy az alapellátásban foglalkoztatott védőnőkre is kiterjesztik az egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatályát, vagyis a bértábla rájuk is vonatkozni fog.

A béremelés több lépcsőben fog megvalósulni, a szakdolgozók és a védőnők számíthatnak 14 százalékos emelésre 2020. január elsejétől, ezt 20 százalékos emelés követi 2020. november 1-jétől, végül 30 százalékkal emelkedik a bérük 2022. január 1-jétől.

További egészségügyi kérdésben is változások várhatók. A tervezett Nemzeti Oltóanyaggyár ügyét Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kapja meg. A Nemzeti Oltóanyaggyár célja, hogy hazánk jobban el legyen látva vakcinával és kevesebbet kelljen importálni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészségügy

hellovidék

béremelés

fejlesztés

nővér

ápoló