A tervezettnél korábbra hozzák az ápolók, védőnők béremelését

Magyar Idők   
  Megosztom
A tervezettnél korábbra hozzák az ápolók, védőnők béremelését

A kormány kiemelt célja a nővérhiány mérséklése, ennek egyik eszköze az egészségügyi szakdolgozók és védőnők bérfejlesztése.

Már kormányhatározat is kimondja, hogy előre hozzák az egészségügyi szakdolgozók és védőnők béremelését: 2019. november 1. helyett 2019. július 1-jétől kapnak nyolcszázalékos emelést – írja a Magyar idők a Magyar Közlönyre hivatkozva.

A határozatban olvasható az is, hogy az alapellátásban foglalkoztatott védőnőkre is kiterjesztik az egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatályát, vagyis a bértábla rájuk is vonatkozni fog.

A béremelés több lépcsőben fog megvalósulni, a szakdolgozók és a védőnők számíthatnak 14 százalékos emelésre 2020. január elsejétől, ezt 20 százalékos emelés követi 2020. november 1-jétől, végül 30 százalékkal emelkedik a bérük 2022. január 1-jétől.

További egészségügyi kérdésben is változások várhatók. A tervezett Nemzeti Oltóanyaggyár ügyét Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kapja meg. A Nemzeti Oltóanyaggyár célja, hogy hazánk jobban el legyen látva vakcinával és kevesebbet kelljen importálni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészségügy

hellovidék

béremelés

fejlesztés

nővér

ápoló