Változik a határidő: várhatóan jövő év őszétől lesz bárányhimlő elleni védőoltás

Világgazdaság   
  Megosztom
Változik a határidő: várhatóan jövő év őszétől lesz bárányhimlő elleni védőoltás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint 2019 őszétől lehet az immunizációs program része a bárányhimlő elleni oltás, az oltóanyag gyártók szerint a tender kiírása kritikus.

Márciusban Lázár János kancelláriaminiszter még 2019 január 1-jére datálta a bárányhimlő (varicella) elleni védöltás bevezetését, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma ( EMMI) a Világgazdasággal azt közölte, még csak most írják ki az oltóanyagra a közbeszerzést.

Az, hogy mennyi forrást szánnak rá, csak a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően lesz nyilvános. Magyarországon két gyógyszergyártó cégnek, az MSD Pharma Hungary Kft.-nek (MSD) és a GlaxoSmithKline Kft.-nek (GSK) van bárányhimlő elleni oltóanyaga, amit a tenderkiírás publikussá válik, mindkettő megvizsgálja a pályázaton való részvétel lehetőségét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

immunitás

bárányhimlő

védőoltás

hellovidék

emmi