Koronavírus: 476-tal nőtt a fertőzöttek száma, ezekben a megyékben regisztrálták a legtöbb fertőzöttet

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: 476-tal nőtt a fertőzöttek száma, ezekben a megyékben regisztrálták a legtöbb fertőzöttet

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és újabb 476 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták:

10 191-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 630-ra emelkedett. 3990-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5571. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 234 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 043-an vannak, a mintavételek száma 505 585.

Kiemelték, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám Magyarországot is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Azt írták, a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további, a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését

- fogalmaztak.

Az oldal térképe alapján eddig

  • Budapesten (4466)
  • és Pest megyében (1464) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Fejér (598),
  • Komárom-Esztergom (401),
  • Hajdú-Bihar (363)
  • és Zala megye (349).
  • A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (55).

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány