Rengeteg a beteg Tatabányán: plusz orvosokra van szüksége a kórháznak

MTI   
  Megosztom
Rengeteg a beteg Tatabányán: plusz orvosokra van szüksége a kórháznak

A nagyszámú megbetegedés miatt plusz orvosokra van szüksége a tatabányai kórháznak. A tatai intézményben időponttal rendelkezőket az orvosok felveszik a kapcsolatot - írta meg a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, a tatai Facebook-oldalon megjelentek szerint a város arról kért és kapott tájékoztatást a Szent Borbála Kórház vezetésétől, hogy az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései március 10-én szerdától előreláthatólag két hétig Tatabányán lesznek elérhetőek. Ennek oka, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma következtében megemelkedett betegszámok miatt szükségessé vált a tatai telephelyen rendelő szakorvosok átirányítása is a Tatabányai Szent Borbála Kórházba.

Mint írják, a szakrendeléseket március 9-én kedden még Tatán kereshetik fel, és aznap az orvosok minden olyan beteggel telefonon egyeztetnek majd, akinek a következő két hétre van előjegyzése. Azokat, akik akut kezelésre szorulnak, már Tatabányára fogják beutalni, és a továbbiakban minden ilyen esetben így járnak majd el. A labor és a röntgen részlegről kedden adnak bővebb tájékoztatást.

A kórház vezetése külön levélben tájékoztatta a tatai háziorvosokat a szakrendelésekre történő beutalás menetéről. A Szent Borbála Kórház mindenkinek köszöni a türelmét és megértését.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

koronavírus

koronavírus-járvány

kórház

létszámhiány

orvosok