Októberben felpöröghet a járvány: a virológus szerint erre számíthatunk

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Októberben felpöröghet a járvány: a virológus szerint erre számíthatunk

Októberben várhatóan gyorsul a járvány és az influenza vírus is megjelenhet - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel. Arra figyelmeztetett, hogy az influenza és a koronavírus együttes jelentkezése mindig súlyosabb. Az előző szezonban elmaradt az influenza járvány - csak 10 alatti hivatalosan megerősített eset volt -, a fertőzés terjedését a maszkviselés is erőteljesen korlátozta.

A hűvösebb, nedvesebb időben egyre gyakoribbak a náthás tünetek, óvodai, iskolai fertőzések, és pusztán a tünetek alapján nehéz megkülönböztetni, hogy a tucatnyi nátha vírus valamelyike, vagy légúti allergia, vagy koronavírus, vagy éppen az influenza okozza a fertőzést

- mondta a szakember.

Annak kapcsán, hogy egy angol kutatás szerint az ottani intenzíven kezelt covidos betegek 99 százaléka nem volt beoltva, a szakember azt emelte ki: a vakcina a fertőzést ugyan nem akadályozza meg, de a súlyos, halálos megbetegedést igen.

Rusvai Miklós beszélt arról is, hogy a delta variáns felfedezése óta is találtak számos újabb mutációt, de ezek között nincs olyan, amely aggodalomra adna okot a terjedőképessége miatt, vagy mert nem véd ellene a vakcina.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

járvány

negyedik hullám

influenza

rusvai miklós