Idén ez is mindenki számára ingyenes lesz: az influenza-szezon előtt még jól jöhet

HelloVidék   
  Megosztom
Idén ez is mindenki számára ingyenes lesz: az influenza-szezon előtt még jól jöhet

Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást - jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár. Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével. A háziorvosoknál és az üzemorvosoknál napokon belül elérhetővé válik az influenza elleni védőoltás.

- írják az EMMI közleményében.

Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, így felvétele különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

A 41. héten tízezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint október 11. és 17. között (41. hét) az országban tízezer embert fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján hétfőn.

A 40. és a 41. héten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok influenza vírust nem igazoltak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenza elleni védőoltás