Kásler megmondta a tutit: ezt az oltást kell felvennünk harmadiknak

HelloVidék   
  Megosztom
Kásler megmondta a tutit: ezt az oltást kell felvennünk harmadiknak

Közzétette Facebook-oldalán Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Nemzeti Népegészségügyi Központ harmadik oltással kapcsolatos eljárásrendjét, amit az Emmivel közösen dolgoztak ki, szúrta ki a hvg.hu.

Az Emmi és az NNK logikája a következő Kásler szerint:

akik első és második oltásnak az AstraZeneca vagy a Janssen oltóanyagát kapták, azoknak mRNS vakcinát illetve Sinopharmot, míg a Pfizer vagy Moderna vakcinával oltottaknak vektorvakcinát és a Sinopharmot tanácsoljuk emlékeztető oltásnak. A Sinopharmmal oltottak esetében mind a vektorvakcinák, mind az mRNS alapú vakcinák alkalmazhatók. Azok, akik első és második oltásnak Szputnyikot kaptak, azoknak mRNS vakcinát illetve a Sinopharmot ajánljuk.

A posztból kiderül, hogy ez a táblázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ harmadik oltással kapcsolatos eljárásrendje, szúrta ki a hvg.hu.

Kásler azt is leírja itt, hogy az oltóorvos döntése értelmében, ellenjavallat esetén alkalmazható homológ, vagyis az első két oltással azonos oltóanyag is.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kásler miklós

koronavírus elleni oltások

vakcina

koronavírus-járvány