Varázslatos fotót készített a hajdúsági csillagász: így száguld felénk egy galaxis

HelloVidék   
  Megosztom
Varázslatos fotót készített a hajdúsági csillagász: így száguld felénk egy galaxis

Nem semmi látvány! Egy, a Földtől megközelítőleg 12 millió fényévre lévő galaxist örökített meg Pinczés Sándor, a balmazújvárosi amatőr csillagász.

A közel nyolc óráig készülő fényképen látható galaxist Pinczés Sándor, a balmazújvárosi amatőr csillagász fotózta. A Nagy Medve csillagképben található, M82-es Szivar-galaxis mintegy 12 millió fényévre van tőlünk az északi pólus közelében.

A galaxist az éléről látjuk. Az M82 körülbelül ötször fényesebb, mint a Tejútrendszer, középpontja pedig százszor fényesebb, mint galaxisunké. Az intenzív csillagképződés feltételezhetően a szomszédjával, az M81 -vel való gravitációs kölcsönhatásból ered

– jegyezte meg Facebook-posztjában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

galaxis