Rengeteg magyar szenved ettől a hőségben: ahogy melegszik az idő, egyre rosszabb lesz?

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg magyar szenved ettől a hőségben: ahogy melegszik az idő, egyre rosszabb lesz?

A csapadékos időszaknak köszönhetően a pázsitfűfélék pollenszórása jelentősen lecsökkent június első felében, azonban a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik. A pollenterhelés jelenleg országosan magas, a következő napokban helyenként pedig a nagyon magas szintet is elérheti. Az NNK mérési eredményei alapján a pázsitfűfélék pollenszezonja az idei évben erősebb a tavalyi évhez képest.

Allergiás tüneteket okozhat még néhány fa pollenszórása is. Ezek az alábbiak:

Néhány jó tanács:

  • Rendszeres fűnyírással, kaszálással javítható a helyzet, azonban fűnyírás során allergiás, asztmás személy lehetőleg ne tartózkodjon a közelben.
  • A lakásban gyakran végezzünk nedves portörlést, amellyel eltávolítjuk a lerakódott pollenszemeket.
  • A várható pollenhelyezről tájékozódhat a naponta frissülő előrejelzés követésével!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

pollen

pollen allergia

pollenszezon

pollenszórás