Rengeteg magyar szenved ettől a hőségben: ahogy melegszik az idő, egyre rosszabb lesz?

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg magyar szenved ettől a hőségben: ahogy melegszik az idő, egyre rosszabb lesz?

A csapadékos időszaknak köszönhetően a pázsitfűfélék pollenszórása jelentősen lecsökkent június első felében, azonban a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik. A pollenterhelés jelenleg országosan magas, a következő napokban helyenként pedig a nagyon magas szintet is elérheti. Az NNK mérési eredményei alapján a pázsitfűfélék pollenszezonja az idei évben erősebb a tavalyi évhez képest.

Allergiás tüneteket okozhat még néhány fa pollenszórása is. Ezek az alábbiak:

Néhány jó tanács:

  • Rendszeres fűnyírással, kaszálással javítható a helyzet, azonban fűnyírás során allergiás, asztmás személy lehetőleg ne tartózkodjon a közelben.
  • A lakásban gyakran végezzünk nedves portörlést, amellyel eltávolítjuk a lerakódott pollenszemeket.
  • A várható pollenhelyezről tájékozódhat a naponta frissülő előrejelzés követésével!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

pollen

pollen allergia

pollenszezon

pollenszórás