Döbbenetes károkat okozott a tegnapi vihar: fákat csavart ki, villanyoszlopokat döntött

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Döbbenetes károkat okozott a tegnapi vihar: fákat csavart ki, villanyoszlopokat döntött

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a Békés vármegye több településén vasárnap délután átvonuló, széllel kísért felhőszakadás okozta károk helyreállításán – közölte a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


 


 

Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék zúdult le Békés megyében, a vihar fákat csavart ki, a víz elárasztotta a kerteket és beömlött a pincékbe. A tűzoltók a megye több településén folyamatosan dolgoznak a vasárnap délután átvonult, széllel kísért felhőszakadás okozta károk helyreállításán. Arról, hogyan mosta el a víz Orosházát több videófelvétel is található a közösségi oldalakon.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Várszegi György főhadnagy az MTI-vel közölte: Orosházáról tizenöt, Gyuláról két, Békésről és Békéscsabáról egy-egy riasztást kaptak.

Orosházán a Lehel utcában egymástól nem messze két fa is rádőlt az úttestre. Az Ifjúság utcában egy körülbelül hetven centiméter átmérőjű platán zuhant az útra. A Horváth-Pap utcába, a Berzsenyi Dániel utcába, a Csizmadia Sándor utcába, az Arany János utcába és a 474-es útra szintén kidőlt fák miatt vonultak ki az egységek. Volt, ahol a hirtelen lezúduló víz betört egy pincébe, ahol több, elektromos eszközt is tároltak.

A Csorvási úton egy villanyoszlopot és több fát is kidöntött a szél. A Szilágyi Erzsébet utcában szintén egy villanyoszlop dőlt meg.

Békésen a 4238-as utat elzárta egy fa. Békés és Gerla között is fakidőléshez riasztották az egységeket - közölte a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

viharkárok