Mára sincs kegyelem: 7 megyére frissítették a riasztást, jéggel érkeznek a viharok + Térkép

HelloVidék   
  Megosztom
Mára sincs kegyelem: 7 megyére frissítették a riasztást, jéggel érkeznek a viharok + Térkép

Napos idő várható hétfőn, amit gomolyfelhők zavarhatnak csak meg. Ugyanakkor a nyugati tájakon délutántól, annak is inkább a második felétől újból egyre nagyobb számban várhatók záporok, zivatarok. A zivatarokat elsődlegesen felhőszakadás kíséri - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 28 és 32 fok között várható, ugyanakkor a felhősebb nyugati tájakon kissé hűvösebb idő valószínű. A met.hu-n megjelent előrejelzés szerint délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű.

Hét vármegyére zivatarok miatt adtak ki riasztást:

Ilyen időnk lesz hét elején

Az Időkép előrejelzése szerint keddre virradóan többfelé várható eső, záporok, zivatarok kialakulása, és napközben is számítani kell szórványosan csapadékra a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 15 és 20, délután 24 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél zivatarok idején erős, viharos lehet, zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg. 25 és 31 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön a nyugati-északnyugati országrészben előreláthatólag kevesebb, máshol több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon többfelé megélénkülhet az északi-északnyugati szél. A hőmérsékletben nem várható jelentős változás. Pénteken is lehetnek még záporok, zivatarok, majd hétvégére szárazabb idő körvonalazódik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

vihar

zápor

jégeső