Szeptembertől az új tantárgyat vezetnek be: 120 iskolában elindul a honvédelem oktatása

HelloVidék   
  Megosztom
Szeptembertől az új tantárgyat vezetnek be: 120 iskolában elindul a honvédelem oktatása

Országosan 120 iskolában indulhat el a honvédelem tantárgy oktatása a következő tanévtől - írta a Telex. Eddig 37 köznevelési és 83 szakképzési intézmény jelezte a részvételi szándékát a tantárgy bevezetésére vonatkozóan – árulta el Rétvári Bence parlamenti államtitkár az LMP-s Ungár Péter írásbeli kérdésére.


 


 

Rétvári Bence megjegyezte, hogy a tantárgy oktatásában résztvevő intézmények tényleges számát csak a szeptemberi tanévkezdés után lehetséges megadni.

Az államtitkár a válaszban arra is kitért, hogy a tantárgy oktatásához a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani a szakembereket, „akiknek a próbaoktatás megkezdése előtt szakmai, pedagógiai, tanügyigazgatási és módszertani felkészítésen kell részt venniük”.

A Belügyminisztérium államtitkára szerint a honvédelem tantárgy célja „a honvédelmi nevelési feladatok megvalósításának hatékonyabbá tétele, a haza védelme iránt elkötelezett, gyakorlati honvédelmi ismeretekkel és készségekkel is rendelkező fiatalok célirányos nevelése”. Ennek érdekében vezetik be a tantárgy próbaévét a 2023/24-es tanévben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oktatás

honvédelem