Lovas táborokat ellenőrzött a Nébih: ezekre a hiányosságokra derült fény

MTI   
  Megosztom
Lovas táborokat ellenőrzött a Nébih: ezekre a hiányosságokra derült fény

A lovas táborok nyári szezonális ellenőrzésekor a 41 vizsgált létesítményből 13 helyen fordultak elő kisebb hibák, jellemzően adminisztrációs, állategészségügyi, valamint nyomonkövetési hiányosságok - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A feltárt hibák között említette a Nébih, hogy a lovak kötelező vérvizsgálati eredménye 6 esetben hiányzott, egy tábor üzemeltetője elmulasztotta bejelenteni lovas szolgáltató tevékenységét a hatóságnak, két esetben fordult elő a lovak azonosítatlansága, és az ellenőrök egy létesítményben állapították meg lóútlevél hiányát.

A lótartás állategészségügyi és állatvédelmi előírásai mellett a szakemberek a táborokban történő étkeztetést is ellenőrizték. A vizsgált lovas táborok többségében az étkezésről a táborozók maguk gondoskodtak, csak 3 táborban biztosították az üzemeltetők az étkezést a résztvevők számára. Ezeken a helyszíneken a szakemberek nem tártak fel hibát vagy hiányosságot - közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nébih

lovas táborok

ellenőrzés

lótartás

hiányosságok