Ez hátborzongató: ágyi poloskák lepik el a betegeket a vidéki otthonban + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ez hátborzongató: ágyi poloskák lepik el a betegeket a vidéki otthonban + Videó

Mentálisan sérült beteget lepnek el az ágyi poloskák, erről kapott videót az Átlátszó. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz tartozó intézmény a lap kérdésire szűkszavúan válaszolt, az viszont kiderült, nem vezetnek nyilvántartást arról, országszerte hol okoz gondot a vérszívó rovar. Nem ez az első intézmény, ahol megdöbbentő állapotok uralkodnak, korábban Nagymágocs kapcsán számoltunk be ágyi poloska fertőzésről - írták.

Az Átlátszóhoz eljuttatott döbbenetes videó a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában, hivatalos nevén a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye épületében készült. A lap forrása úgy fogalmazott,

Az informátor elmondása szerint az 1952-ben alapított intézményben 2018 óta ilyen a helyzet. A fertőzés kapcsán azt mondta,

ilyen apró fújások vannak, de két-három nap múlva ugyanaz a helyzet áll fel”. Emellett azt is elárulta, hogy „volt olyan, hogy a betegek aláírást gyűjtöttek, lementek az iroda elé, de csak azt a választ kapták, hogy folyamatban van az irtás. Eddig csak ebben az épületben volt probléma, most már a másik épület szintúgy fertőzött. Elhatalmasodott ez a poloskainvázió.

A laphoz eljuttatott videóról azt mondta, hiába tartják éjjeli állatnak az ágyi poloskát, azok már nappal is előjönnek. A forrás szerint az ápolók próbálnak segíteni, de nincs elég eszközük.

Cserélik az ágyneműt, de

mindegy, mit csinálnak, mert függetlenül attól, hogy frissen föltesznek egy lepedőt, vagy huzatot, fél óra múlva megnézi az ember, körülbelül 50-60 darab rovar jelenik meg körülötte. Hiába van porszívózás, takarítás.

Azt is jelezte, a problémáról a betegek nem is tudnak szólni a hozzátartozóknak, az áldatlan állapotokat nem láthatják kívülállók. Az intézmény látogatási rendjét idézte, mely szerint

a látogatás az intézmény udvarán kialakított helyen, illetve a Látogató fogadó helyiségben történhet.

A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye ennyit írt az Átlátszónak:

A fertőzés megszüntetése érdekében az intézmény és a fenntartó is megteszi a szükséges intézkedéseket. Az ellátottak látogatása az intézményre vonatkozó látogatási rend szerint biztosított.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ágyi oloska

mentális betegség

áldatlan állapot

kórház