Macskaalmokat teszteltek: arra senki nem számított, mit találtak benne

MTI   
  Megosztom
Macskaalmokat teszteltek: arra senki nem számított, mit találtak benne

Macskaalmokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a tesztelt termékek biztonságosak, penészgomba- és mikroorganizmus jelenlétével nem akadt gond, azonban hét alomban kis mennyiségű idegen anyagot találtak - közölte a hivatal.

A Nébih laboratóriumaiban mikrobiológiai vizsgálatokat végeztek: ellenőrizték a macskaalmokban található szalmonella, enterobaktérium, penészgomba és mikroorganizmusok számát; a kapott értékek megfelelőnek bizonyultak. A szakemberek annak is utánajártak, hogy használatot követően hogyan változik a macskaalmok enterobaktérium száma. Az eredmények alapján kiemelték, hogy a gazdáknak érdemes odafigyelniük az almok rendszeres tisztítására.

A szakemberek megmérték a termékek portartalmát és megállapították, hogy - a többi alomhoz képest - egy csomósodó macskaalom jelentősebb mennyiségű port tartalmazott. Azt is ellenőrizték, hogy a macskaalmokban található-e idegen anyag. Hét termékben találtak kis mennyiségű - összesen körülbelül 7 grammnyi - szennyeződést: gyöngyöt, fa- és vakolatdarabot, valamint kavicsot.

A kedveltségi vizsgálaton szakértők és laikusok pontozták a macskaalmokat. Figyelembe vették például a csomagolást, a termék szagát, állományát, vízmegkötő képességét, szennyezettségét és a porzás minőségét. A csomósodó macskaalmok versenyében a dobogó legfelső fokára a Pet Bistro Ultra-Klumpstreu állhatott fel, második lett a Premiere Excellent Pure, harmadik helyen pedig a Tesco Pet Specialist Natural Aroma macskaalom végzett. A nem csomósodó termékek között első helyezett lett a Repeta, második a Pepco for pets, a harmadik helyet pedig a Powercat macskaalom szerezte meg - olvasható a Nébih közleményében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

macskaalom

nemzeti élelmiszerlánc biztonsági hivatal

nébih

idegen anyag