Három embert próbáltak újraéleszteni a Balatonon: a vízimentők mindent megtettek

HelloVidék   
  Megosztom
Három embert próbáltak újraéleszteni a Balatonon: a vízimentők mindent megtettek

Három újraélesztéshez is riasztották a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát a hétvégén a Balatonon, közölte a vízimentő egyesület Facebook-oldalán. Szombaton Rupert nevű sürgősségi mentőhajójuk a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra vonult vízből mentett személy újraélesztéséhez.

Sajnos az újraélesztés sikertelenül zárult. Eközben a másik sürgősségi mentőhajónk, az Alfa sikeres újraélesztésben vett részt Balatonlellén. Strandi vízimentő kollégánk kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz, és már nem lélegzett. Mikor az Alfa személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a hölgy már eszméleténél volt

- olvasható oldalukon.

Egy harmadik újraélesztéshez is riasztották őket: a Kócsag nevű hajó személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízbicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A Rupert személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami sikerrel zárult.

A Rupertet egy meghibásodott, a motorját leállítani nem tudó, ezáltal nagy fordulaton folyamatosan haladó vitorláshoz is riasztották. A motort leállították kollégáink segítségével, akik a vitorlást az Alsóörs Marina kikötőbe vontatták.

Délután a révfülöpi Napfény Kempingből kért segítséget strandi vízimentő egy fejsérült gyermekhez, aki beütötte a fejét, miközben beugrott a stégről. Az Alfa személyzete ellátta, további ellátás céljából a szülei vitték kórházba. Később egy rovarcsípett személyt is elláttak az ábrahámhegyi strandon, akin allergiás tünetek jelentkeztek.

A strandi mentők 93 könnyű sérültet láttak el a hétvégén.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

vízimentők

újraélesztés

sérülések

strandi mentők