Brutális mészárlás Debrecenben: baltával vert agyon egy apró vaddisznót egy vadász

24.hu   
  Megosztom
Brutális mészárlás Debrecenben: baltával vert agyon egy apró vaddisznót egy vadász

Fokossal ütött le egy vadász egy lakott területre tévedt vaddisznót Debrecenben. Előtte órákon át terelgette két rendőr és környékbeliek a legyengültnek és békésnek mutatkozó állatot. Visítása alapján többek szerint az ütéstől az állat a helyszínen elpusztult, de a vadász szerint ő csak elkábította a vadat, és később pusztult el - adta hírül az RTL Híradója. A vadászt állatkínzás miatt feljelentették.


 

Egy kistermetű vaddisznó tévedt be szombaton Debrecen kertvárosi részére, amit aztán órákon át terelgettek a a helyiek és a rendőrök. Az RTL Híradója szerint a szokatlanul békés süldő legyengültnek tűnt. A helyzet kezelésére vadászt hívtak az állathoz, de a helyszínen lévők rendesen megdöbbentek, amikor a férfi egy fokost és egy pokrócot vett elő a kocsijából. Amikor megkérdezték a vadászt, hogy mit akar azokkal csinálni, azt válaszolta:

Lakott területen nem használhatok fegyvert.

A vadász egy társasház udvaráig követte a malacot, ott csapott le rá. A helyszínen lévők közül többen úgy látták, az állat már nem élt, amikor elvitték. A csatorna megkereste a férfit, aki ugyanakkor állította, szabályszerűen járt el, és hogy nem agyonütötte, csak elkábította a vadat. A számára betegnek tűnő vaddisznóról azt állítja, nem a helyszínen, hanem később pusztult el.

Az Országos Vadászati Védegylet szerint - írta a 24.hu - külön szabályok vannak érvényben arra, mi a teendő, ha lakott területen belülre téved egy vad. A helyes eljárás az lenne, hogy ha találnak egy vállalkozó vadászt, ő engedélyt kér, majd fegyvert használva elejti az állatot. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság viszont azt közölte a csatornával, hogy a vadásztársaság embere szerint fokozott fertőzésveszély állt fenn, ezért az állatot azonnal el kellett távolítani a lakott területről.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horror

vadász

vaddisznó