Dagad a botrány a Balatonnál: kiirtották a védett nádast, most kikötő épülhet a helyére

HelloVidék   
  Megosztom
Dagad a botrány a Balatonnál: kiirtották a védett nádast, most kikötő épülhet a helyére

Lakossági fórumot tartanak Balatonakaliban egy új, mintegy száz férőhelyes vitorláskikötő tervéről, amelyet a volt Holiday Kemping új tulajdonosa szeretne megvalósítani – írta az rtl.hu.

Ez az a kemping, ahol 2019 tavaszán egy földmunkavégző cég két embere markolóval kiirtotta a védett a nádast, tettükért később felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést is kaptak. A HírBalaton írt először a lakossági fórumról eszerint vissza kellett volna állítani a növényzet korábbi állapotát, ez azonban nem történt meg.

Az önkormányzat képviselő-testülete alkalmasnak találta az ötletet és az elvi vázrajzokat is arra, hogy azt a beruházó által felkért tervező bemutathassa a lakosság számára

- írta a fórumról szóló felhívás szövegébe Koncz Imre polgármester.

Koncz többször kért az államtól segítséget azért, hogy a község megvásárolhassa a helyi kempingeket, de ez elmaradt, így mindhárom magánkézbe került. A polgármester szerint furcsa helyzet állt elő, ugyanis a magánkézbe került partszakasz történéséibe a helyiek nem szólhatnak bele. Majd hozzátette, hogy a tulajdonos tudja, hogy szüksége van a támogatásukra, ezért is ment bele egy lakossági fórum szervezésébe. Azt mondta, az itt élők akkor tudják támogatni a vitorláskikötő tervét, ha annak mólóját megnyitják a közösség, köztük a horgászok előtt is, és lesz helyük a helyi vitorlástulajdonosok hajóinak. A Balaton környéki nádasok az elmúlt 2-3 egyébként látványos pusztulásnak indultak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balaton

nádas

vitorláskikötő

hellovidek