Eldobod az agyad: több milliós csomagok potyogtak az égből a határon

HelloVidék   
  Megosztom
Eldobod az agyad: több milliós csomagok potyogtak az égből a határon

Milliós csomagok hullottak a csillagos égboltról Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében. A légteret kihasználva próbáltak a csempészek csempészárut juttatni Magyarország határain belülre, ám ezt a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársai megakadályozták.

A pénzügyőrök a rendőrökkel közösen éjszakai terepszemlére indultak a Tuzsér és Komoró közti külterületen. Az egyenruhások a légtérből halk motorhangra lettek figyelmesek, majd folyamatos tompa puffanásokat hallottak. A csomagok landolása után egy ember érkezett a több mint ezer doboz zárjegy nélküli „légipostájáért”, akit a hőkamerák buktattak le. Összesen 1190 doboz adózatlan füstölni való repülte át az eget, aminek megtalálásában Koda, a NAV cigarettakereső kutyája segített.

A pénzügyőrök a több mint 2,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. A 23 éves kisvárdai férfi ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást, aki közel négymillió forint bírságra is számíthat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csempészek

nav

cigarettacsempész

cigaretta

hellovidek