Ez lenne a klímaválság ellenszere? Ilyen fákat ültettek a vidéki nagyvárosban: igazi klímatűrő fasorok

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez lenne a klímaválság ellenszere? Ilyen fákat ültettek a vidéki nagyvárosban: igazi klímatűrő fasorok

Megújult Győrben az Eötvös park és a Generációk Művelődési Háza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból kapott csaknem 600 millió forintból, valamint 16,8 millió forint önkormányzati önrészből - közölte a győri önkormányzat.

A közlemény szerint a fejlesztés során a város központjában található Eötvös parkban árnyékoló, lombhullató és klímatűrő fasorokat, cserjesávokat alakítottak ki, kiépítettek egy futókört, napozóágyakat, köztéri padokat, okospadokat helyeztek ki és felújították a sétányokat.

A Generációk Művelődési Házában a felújítás klímatudatos és energiahatékony üzemeltetést tesz lehetővé. Megújították a pinceszintet, kicserélték a homlokzati nyílászárókat és a bejárati portált, megújították a tetőszerkezetet, továbbá részben kicserélték az épület gépészeti és villamos rendszerét.

Új foglalkoztató helyiségeket alakítottak ki azzal, hogy beépítették a padlásteret, így lehetőség nyílt a szakkörök és klubok további színesítésére. Emellett részben akadálymentesítették az épületet azzal, hogy egy lifttel bárki számára elérhetővé vált a padlástér. Lefedték továbbá a belső udvart, hogy a területet az év minden évszakában használni tudják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

győr

felújítás

településfejlesztés

park

hellovidek