Mi történt ezzel a csapattal? 100 milliós támogatást kaptak, mégsem játszanak

HelloVidék   
  Megosztom
Mi történt ezzel a csapattal? 100 milliós támogatást kaptak, mégsem játszanak

Az őszi szezonban még egy mérkőzésére sem tudott kiállni a Komárom-Esztergom vármegyei község, Bajót futballcsapata, miközben a településen épp 104,4 millió forint támogatásból épül sportöltöző - írja a 24.hu.

A Bajtók Szikra SE a tavalyi szezonban is már a tabella alján helyezkedett el, a megyei harmadosztályban, de akkor legalább minden mérkőzésüket lejátszották. A 2023/2024-es idény őszi szezonjában viszont eddig még egyszer sem álltak ki, pedig négy forduló már lement. A bajtóki focipályát teljesen elhanyagolták, bokáig ér a fű, a kiskapu szinte alig látszik ki a gazból, sőt a rozsdásodó kapukon háló sincs. Habár focisták nem járnak erre, a munkások nagy erőkkel dolgoznak a pályánál.

Sajnos vannak a csapat körül problémák, ezeket meg fogjuk oldani. Volt a csapat megye I.-ben, három éven keresztül bajnok is volt, most van egy kis mélypont. Azon dolgozunk, hogy ezen túllendüljünk

- mondta Tóth Zoltán a falu polgármestere, a 24.hu megkeresésére.

Az rtl.hu számolt be arról a nyár elején, hogy 104,4 millió forintért kap sportöltözőt Bajóti Szikra SE a Magyar Labdarúgó Szövetség tao-programja révén.

Tíz éve küzdünk azért, hogy legyen egy sportöltözője a falunak. Sajnos pont most egy mély völgybe került a csapat, de ezt át fogjuk hidalni, és menni fog tovább minden a maga medrében. Ezen dolgozik mindenki a faluban

- mondta a polgármester.

Dudás Júlia az egyesület vezetője a megyei lapnak, pedig úgy nyilatkozott, hogy: „az építkezés miatt úgy kérték sorsolásukat, hogy végig idegenben játszanak az új bajnokság első felében”. Habár a csapat még mindig nem játszott le egy meccset sem, idegenben sem.

A 24.hu megkereste az MLSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatóságát is a csapat meccseinek elmaradásával kapcsolatban, miután a versenyszabályzat szerint „harmadik ki nem állás esetén a vétkes csapatot ki kell zárni a bajnokságból”.

A Bajóti Szikra SE esetén nem ki nem állás történt. A csapat az első három fordulóban időpont-módosítási kérelmet nyújtott be, megegyezett az ellenfeleivel, hogy egy másik időpontban játsszák le az adott bajnoki mérkőzéseket. Az MLSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatóság Versenybizottsága, amennyiben a két klub megállapodik egy másik időpontban, engedélyezi a módosítást

- válaszolta Khéner László területi igazgató.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

focipálya

csapat

támogatás

sport

foci

komárom-esztergom

hellovidek