Ez hatalmas segítség a fogyatékossággal élőknek: több településen is zajlik a program

MTI   
  Megosztom
Ez hatalmas segítség a fogyatékossággal élőknek: több településen is zajlik a program

Több Békés vármegyei településen családi házakba költöztették az önálló életvitelre alkalmas fogyatékossággal élő ellátottakat. A program része annak a csaknem egy évtizede indított kormányzati elképzelésnek, amely a nagy létszámú, bentlakásos intézmények megszűnését célozza.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés vármegyei kirendeltsége a Kiköltözünk elnevezésű projekt révén Mezőkovácsházán, Medgyesegyházán és Magyarbánhegyesen vásárolt meg és újított fel tíz, egyenként 12 fős családi házat, amivel 120 fogyatékossággal élő ellátott számára adtak új, támogatott lakhatási szolgáltatást belterületen, családi házas városrészben - közölték. Létrejött két alapszolgáltatási központ is. A projekt összköltsége 1 milliárd 140 millió forint volt; a támogatást az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

A 2007-2013-as fejlesztési időszakban európai uniós forrásból a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kedvezményezettként vagy kedvezményezett jogutódjaként 104 projektet valósított meg 13 milliárd forint értékben. A szociális terület ellátásában működő intézményekben 83, a gyermekvédelmi terület ellátásában működő intézményekben 21 projekt zajlott. A szociális intézményekben megvalósított projektek javarészt építési témájúak voltak, főként akadálymentesítés, megújuló energiaforrások használata, energetikai korszerűsítés, valamint nagy létszámú otthonok kiváltása - írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fogyatékosság

költözés

életmód

hellovidek