Megkongatta a vészharangot az országos főállatorvos: pusztító veszély jelent meg itthon

MTI   
  Megosztom
Megkongatta a vészharangot az országos főállatorvos: pusztító veszély jelent meg itthon

Fokozott madárinfluenza-veszély miatt a kereskedelmi célból tartott baromfik kötelező zártan tartását rendelte el a magas kockázatú területeken Pásztor Szabolcs országos főállatorvos - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

Az országos főállatorvos határozata Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét érinti. Ezeken a területeken valamennyi kereskedelmi célból tartott baromfiállományt zárt épületben kell tartani, amennyiben az állatok kifutója felülről és oldalról nem védett megfelelő erősségű madárhálóval.

A közlemény szerint a magas kockázatú vármegyék úgynevezett háztáji állományainál csak a fedetten etetés és itatás kötelező. Azonban minden állattartó érdeke, hogy csökkentse a vadmadarakkal történő közvetlen vagy közvetett érintkezés kockázatát, ezért a háztáji állományokat is ajánlott zártan tartani. Arra is kitértek, hogy Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye területén még érvényben van a vízibaromfik vágóhídra szállítás előtti kötelező laboratóriumi vizsgálata.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

madárinfluenza

baromfi

nébih

hellovidek