Áll a bál Vácon: szivároghat a Samsung-gyár szennyvízvezetéke

HelloVidék   
  Megosztom
Áll a bál Vácon: szivároghat a Samsung-gyár szennyvízvezetéke

Szerda este az illetékes katasztrófavédelmi parancsnokság arról értesítette a váci városvezetést, hogy Václigeten, a Tó utcában egy gépjármű alatt beszakadt az úttest, amit a vízvezeték sérülése, csőtörés okozhatott - számolt be róla a Vác.hu.

A lap tájékoztatás szerint emberi élet, épület nem került veszélybe. Azt írják, hogy az út alatt megsérült vízvezeték a gödi akkumulátorgyárból a váci DMRV tisztítótelepére vezető szennyvízhálózat része, tehát nem az ívóvízhálózathoz tartozik. A lakosságot a városvezetés tájékoztatta az esetről, míg a hatóságok azt kérték a helyiektől, hogy a vízmintavételek kiértékeléséig (ami 4-5 nap lehet) a fúrt kutakból ne igyanak.

Az Index munkatársa jelen volt a helyszínen este, aki ott találta a katasztrófavédelem embereit is, akik megerősítették azt, amit a Vác.hu írt. Mindenki arra vár, hogy kiderüljön, ipari szennyvíz folyik-e Vác határában, és ha igen, az tényleg a Samsung gyárából érkezik-e. Arra is kitértek, hogy Václiget és Sződliget ezen összeérő részén már évtizedek óta megoldatlan a vezetékes ivóvízellátás.

A váci hírportál azt írta még, hogy a helyi önkormányzat csütörtökön felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal munkatársaival, és tájékoztatni fogja a václigetieket a kialakult helyzetről, az esetleges új információkról és a további teendőkről.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

akkumulátorgyár

samsung sdi

ivóvízvezeték

sérülés

vízvezeték

katasztrófavédelem

hellovidek