Áll a bál Vácon: szivároghat a Samsung-gyár szennyvízvezetéke

HelloVidék   
  Megosztom
Áll a bál Vácon: szivároghat a Samsung-gyár szennyvízvezetéke

Szerda este az illetékes katasztrófavédelmi parancsnokság arról értesítette a váci városvezetést, hogy Václigeten, a Tó utcában egy gépjármű alatt beszakadt az úttest, amit a vízvezeték sérülése, csőtörés okozhatott - számolt be róla a Vác.hu.

A lap tájékoztatás szerint emberi élet, épület nem került veszélybe. Azt írják, hogy az út alatt megsérült vízvezeték a gödi akkumulátorgyárból a váci DMRV tisztítótelepére vezető szennyvízhálózat része, tehát nem az ívóvízhálózathoz tartozik. A lakosságot a városvezetés tájékoztatta az esetről, míg a hatóságok azt kérték a helyiektől, hogy a vízmintavételek kiértékeléséig (ami 4-5 nap lehet) a fúrt kutakból ne igyanak.

Az Index munkatársa jelen volt a helyszínen este, aki ott találta a katasztrófavédelem embereit is, akik megerősítették azt, amit a Vác.hu írt. Mindenki arra vár, hogy kiderüljön, ipari szennyvíz folyik-e Vác határában, és ha igen, az tényleg a Samsung gyárából érkezik-e. Arra is kitértek, hogy Václiget és Sződliget ezen összeérő részén már évtizedek óta megoldatlan a vezetékes ivóvízellátás.

A váci hírportál azt írta még, hogy a helyi önkormányzat csütörtökön felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal munkatársaival, és tájékoztatni fogja a václigetieket a kialakult helyzetről, az esetleges új információkról és a további teendőkről.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

akkumulátorgyár

samsung sdi

ivóvízvezeték

sérülés

vízvezeték

katasztrófavédelem

hellovidek