Brandet akar csinálni a kormány a legismertebb hungarikumból: mégis csökken rá az érdeklődés

HelloVidék   
  Megosztom
Brandet akar csinálni a kormány a legismertebb hungarikumból: mégis csökken rá az érdeklődés

Általános turisztikai fejlesztések helyett Hévízt és Tokajt fejlesztené koncentráltan a kormány a közeljövőben - ezt Rogán Antal mondta a legutóbbi parlamenti meghallgatásán.

A meghallgatáson arról beszélt a miniszter, hogy 2021 kiváló év volt a turizmusban 2022 "már több sebből vérzett".

Arra van szükség, hogy a rendelkezésre álló források jó részét lehetőleg arra fordítsuk, hogy minél több helyről turistákat vonzzunk Magyarországra

– mondta Rogán.

A miniszter fogalmazása szerint Tokajt prémium brandként a nemzetközi borvidékek rangjára akarják emelni. Az RTL szerint azonban közben Magyarországon drasztikusan visszaesett a borfogyasztás az elmúlt években, a fejenként átlag 23,4 literről 17,6-ra csökkent, és ezen belül is nagyobb teret kaptak a külföldi termékek.

Az RTL Híradójában Brener Koloman, jobbikos képviselőt kérdezték arról, hogy miként vélekedik ezekről az elképzelésekről, aki elmondta, hogy mindig politikai döntés a fejlesztés iránya, Tokaj fejlesztésével pedig a kormányközeli üzletemberek gazdagodnak tovább.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tokaj

hévíz

turizmus

fejlesztés

beruházások

borvidék

hellovidek

kikapcsolódás