Nesze neked karácsony: egyre súlyosabb a járványhelyzet, ez már a következő hullám?

infostart.hu   
  Megosztom
Nesze neked karácsony: egyre súlyosabb a járványhelyzet, ez már a következő hullám?

Hamarosan itt a karácsony, amikor hazánkban hagyományosan sok a nagycsaládi rendezvény, ahova az ország több pontjáról is érkezhetnek rokonok, barátok. De már most is jelentős légúti járvány van Magyarországon, amelynek hátterében döntő többségében a koronavírus áll - számolt be az InfoRádiónak a Háziorvosok Online Szervezetének alapító-elnöke, Békássy Szabolcs.


 

Egy jelentős légúti járvány zajlik most Magyarországon - nyilatkozta az Inforádiónak Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos. Hozzátette: érdemes megemlíteni, hogy működik a légúti figyelőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ keretein belül, ide érkeznek minták a háziorvosi praxisokból, amelyek megerősítik, hogy a jelenlegi légúti megbetegedések a döntő többségének a hátterében a koronavírus fertőzés igazolható. Ezt mutatják a háziorvosok által alkalmazott koronavírus gyorstesztek is.

Országosan több százezres szintű esettel számolnak hetente.

A 48. naptári héten több mint 250 ezer fő fordult a háziorvosokhoz akut légúti fertőzés tüneteivel, ami rendkívül magas szám, és ebben még nincs benne az a influenzajárvány okozta terhelés, amire valószínűleg majd a követő hetekben számítun.

A védekezéssel kapcsolatban a szakember kifejtette:

az influenzaoltások felvétele még mindig nincs késő, ezek rendelkezésre állnak a háziorvosoknál, így azon 60 év feletti, illetve 60 év alatti, de krónikus megbetegedésben szenvedő páciensek számára, akik még nem vették fel ezeket a védőoltásokat, a beadatásuk feltétlenül ajánlott, hiszen tudjuk, hogy az influenzafertőzésnek is lehet nagyon súlyos lefolyása ezekben a csoportban.

Elmondta azt is: a héten folyamatosan egyeztettek a Nemzeti Népegészségi és Gyógyszerészeti Központ munkatársaival, így tudható, hogy a koronavírus ellen

ezek elérhetők a vármegyei irányító kórházak oltópontjain.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus járvány

megbetegedések