Ez lett a 100 hektáros réttel: új szabadidőparkkal dobták fel a vidéki nagyvárost + Fotók

MTI   
  Megosztom
Ez lett a 100 hektáros réttel: új szabadidőparkkal dobták fel a vidéki nagyvárost + Fotók

A székesfehérvári Alsóvárosi réten a természetes gyepfoltok megtartása mellett pihenőpark, gyalogos úthálózat és kiszolgálóhelyiség is épült, valamint erdészeti facsemetéket és 868 darab park- és sorfát ültettek.

A rét csaknem 100 hektáros területe korábban magánkézben volt, és ipari beépítésre szánták, de a Modern városok program részeként a magyar kormány segítségével sikerült megvásárolni.

A helyi polgármester, Cser-Palkovics András hangsúlyozta: minél több zöldterület megmentésével és kialakításával kívánták ellensúlyozni a város terjeszkedését, miközben egy, a szabadidő eltöltését és a rekreációt is szolgáló erdőt, parkot alakítottak ki.

Gyakorlatilag új park jött létre. Ez összefügg a palotavárosi területekkel, így egy zöld folyosó, körgyűrű alakult ki a város e részén, rekreációs és klímavédelmi céllal egyaránt

- mondta.

Az értékes élővilágot rejtő természetes gyepfoltok megtartása mellett kertészeti módszerrel elültettek 868 fát, valamint 15 hektáron erdészeti facsemetéket telepítettek - derült ki a közreadott sajtóanyagból.

Kialakítottak továbbá egy 200 négyzetméter alapterületű kiszolgálóépületet, egy játszóteret, valamint egy 50 férőhelyes parkolót, illetve gyalogos úthálózatot és ösvényt.

A terület fejlesztése a Zöld város - Fehérvár tüdeje fejlesztési program második ütemének részeként kétmilliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg - írták a tájékoztatóban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

székesfehérvár

park