Felejtsd el a drága bolti légfrissítőket: így lehet fillérekből illatos a lakás az ünnepek alatt

HelloVidék   
  Megosztom
Felejtsd el a drága bolti légfrissítőket: így lehet fillérekből illatos a lakás az ünnepek alatt

Ki ne szeretné, mikor a fenyőfa illata belengi az egész házat? Vagy, amikor az ünnepi sütemények megtöltik édes illatokkal a konyhát? Nos, mindenkinek más illat jut eszébe, ha a karácsonyra gondol, de abban megegyezetünk, hogy a többség a természetes aromákat kedveli és nem a mesterséges készítmények illatát. Cikkünkben ezért annak jártunk utána, hogyan teremthetünk "karácsony illatot" otthonunkba, illatgyertyák és a diffúzorok nélkül, természetes alapanyagokból.

A karácsonyi időszakban sokan leginkább az ünnepi illatokat szeretik, viszont nem mindenki kedveli az illatos gyertyákat vagy a diffúzorokat. Hogyan varázsolhatunk ünnepi illatokat a lakásba? Ennek jártunk utána.

Használd a növényeket illatosítóként!

A legkedveltebb karácsonyi illatok némelyike ​​az örökzöld faágakból származik, akár hagyományos fa, koszorúk vagy dekorációk formájában. Ezért a fenyők, cédrusok mind jó alapanyagul szolgálnak az illatosításhoz. De ne feledkezzünk meg más zöldekről sem, például rozmaringról, amelyeből igazán érdekes aromás koszorúk készülhetnek dekorációnak!

Elő a fűszerekkel!

Sok fűszer, amelyet a karácsonyhoz kötünk, mint például a fahéjat és a szegfűszeget is, egzotikus és távoli helyekről származnak, így ezeket boltban kell megvásárolnunk. Viszont, ha ezeket kombináljuk rozmaringgal, zsályával, mentával és fenyőtobozokkal egy tálba, kellemes illatot árasztanak majd a nappaliban vagy a konyhában.

Ne mondj le a virágokról télen sem!

Ha azt szeretnéd, hogy a virágok illatot és színt vigyenek a házba, próbáld ki a télen is virágzó íriszt vagy a téli loncot. Akár edényben, akár vágott virágként, ezek csodálatos aromákkal töltik meg a házat.

Melegítsd be a sütőt!

Ha karácsonyi sütit sütünk, a mennyei illatok már garantálva vannak, viszont, aki kevésbé érzi magát konyhatündérnek, annak is mutatunk egy egyszerű trükköt! Egy egyszerű, de hatékony módja az illatosításnak, ha egy kis tűzálló edénybe teszünk néhány teáskanál vaníliakivonatot vagy fahéjolajat, és rövid ideig hagyjuk a sütőben finoman melegedni. Hamarosan mennyei illata lesz az egész házának.

Használj természetes illóolajokat

@aromalabor Időnként, ha gyengül az illat újra lehet rá esszenciákat csöpögtetni. Cukorszóróban is lehet tárolni. Köszönöm az ötletet! @aromakellek #diyproject #diyötletek #házipraktika #vegyszermentes #természetes #légfrissítő #csináldvelem #szódabikarbóna #espomsalt #illóolaj #esszenciálisolaj #szegfűszeg #eukaliptusz #citrom #próbáldkiteis #vegyszermentesháztartás #illatosító #illatosotthon ♬ eredeti hang - Nagy Kata | Wellness life

+1 A kávé szerelmeseinek!

@anyatippek_momhacks #illatosító #kávé#kaffee #lifehacks #lifehack #momhack #mamitipps #mamitippek #anyatippek #tipps #lifehackstiktok #lifehacksvideos #hacksoflife #hacksandtips ♬ Oh Carol Dancing Song - DJ Mario Fukago

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

légfrissítő

természetes illatosítás

természetes lakásillatosítás

természetes illatosítók

karácsonyi illatok