Ilyet?! Házuk udvarán megszülte, majd a szomszédba dobta a csecsemőjét a borsodi lány

MTI   
  Megosztom
Ilyet?! Házuk udvarán megszülte, majd a szomszédba dobta a csecsemőjét a borsodi lány

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú nő ellen, aki egy borsodi kisvárosban házuk hátsó udvarán megszülte, majd a szomszédba dobta és magára hagyta újszülöttjét - közölte az MTI-vel kedden a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a fiatalkorú vádlott együtt lakott szüleivel, és 2022 márciusában egy internetes közösségi oldalon kapcsolatba került egy húszéves férfival.

Párkapcsolatba léptek, azonban a lány szülei a korkülönbség miatt eltiltották tőle a férfit. Ennek ellenére a vádlott többször is találkozott a férfival, és négyszer védekezés nélkül közösültek - olvasható a közleményben.

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete elől titkolta várandósságát. Tavaly február végén a tizenhat éves vádlott az esti órákban lakásuk hátsó udvarán élve született lánymagzatot hozott a világra. Elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára - közölte a sajtószóvivő.

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

A közlemény szerint az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gondatlanság

újszülött