Romlik a helyzet a Balatonnál: mi lesz így Magyarország kedvenc tavával? + Videó

RTL   
  Megosztom
Romlik a helyzet a Balatonnál: mi lesz így Magyarország kedvenc tavával? + Videó

Ezen a télen még egyáltalán nem tudtak nádat aratni a Balatonnál az enyhe időjárás miatt - közölte az RTL Híradója.

Mintegy 1200 hektárnyi nádas található a Balaton körül, amit minden évben meg kellene újítani, legalább a harmadáról le kellene vágni a növényt. Erre a munkára azonban évek óta nincsen lehetőség – a körülmények nem megfelelőek. Ehhez ugynais a Vízügy szerint legalább 10 centiméteres jégrétegre lenne szükség.

A Balatoni Limnológiai kutatóintézet szerint az aratás hiányában a nádasoknál képződő biomassza kedvezőtlenül hathat a vízminőségre és az élővilágra is - közölte az RTL.

Az alábbi videóból az is kiderült, hogy közel 60 darab nádaratási kérelemet kezelnek jelenleg is:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nádas

balaton