Nem enyhül a tiltakozás Pest megyében: egy orvos jut 100 ezer emberre, ez normális?

Népszava   
  Megosztom
Nem enyhül a tiltakozás Pest megyében: egy orvos jut 100 ezer emberre, ez normális?

Tiltakoznak Pest megyében az ott élők az ügyeleti rendszer átalakítása miatt: nem akarják elfogadni, hogy 52-ből 18 ellátóhely marad 1,3 millió lakosra- írta a Népszava.

A Pest megyei polgármesterek most összefogtak az ügy érdekében: lakossági vélemények, tapasztalatok nyilvános gyűjtésétől remélik az új ügyeleti rendszer változását – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökségi ülését követő sajtóbeszélgetésen - amiről a Népszava is beszámolt. A sajtóbeszélgetésen Karácsony Gergely budapesti, Gémesi György gödöllői, Fülöp Zsolt szentendrei és Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester arról beszéltek, hogy erősen bíznak abban a kormányzati ígéretben, hogy ha indokolt, változtatnak az új ügyeleti rendszeren. A helyzet ugyanis szerintük tarthatatlan így.

Pest megyében ugyanis 52-ből 18 ellátóhely marad 1,3 millió lakosra,

Az új rendszer néhány napos működése óta pedig gyakori panasz, hogy negyedórán keresztül sem lehet kapcsolatot teremteni a 1830-as ügyeleti segély hívó számon senkivel. A hosszú várakozás alatt mindössze Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője egészségnevelési tanácsai hallhatók, ez pedig aligha jelent segítséget egy gyors beavatkozásra szoruló betegnek.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere felidézte: január 18-án, a szentendrei városház terme zsúfolásig volt háziorvosokkal, az Országos Mentőszolgálat képviselőivel, valamint itt volt az országos tisztifőorvos is. Mint fogalmazott, izgalmas kérdezz-felelek csata zajlott a háziorvosok, a mentőszolgálat és a tisztifőorvos között, de akkor sem derült ki, hogy pontosan miként fog az új rendszer működni. Szentendrén ráadásul még abból is komoly probléma lehet - közölte a polgármester, hogy mivel Tahitótfalun nincs híd a Duna váci partja felé, így este nyolckor, miután elment az utolsó komp, csak az M0-s hídon lehet eljutni a váci gyermekorvosi ügyeletre. Ezért elindítottak egy kérdőíves rendszert, ahol azok véleményét várják, akik már találkoztak az új ügyelettel.

Eddig hiába kérték a kormányzat segítségét

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere azt is elmondta, hogy hiába írtak a kormányinfó után rögtön Gulyás Gergőnek egy levelet, a mai napig nem kaptak választ.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

népszava

ügyeleti rendszer

szentendre

pest megye