Balog Zoltán lemondott: elismerte, hogy "súlyos politikai hibát" vétett

HelloVidék   
  Megosztom
Balog Zoltán lemondott:  elismerte, hogy súlyos politikai hibát vétett

 Balog Zoltán református püspök pénteken lemondott a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöki tisztségéről.


 


 

Balog Zoltán a pénteki zsinati értekezleten jelentette be lemondását, beszédét a reformatus.hu oldalon tette közzé az egyház.

A református püspök úgy fogalmazott, az egyházért mond le, "hogy ne bánthassák tovább az ártatlanokat, hogy ne fordíthassák szembe még inkább azokat, akik a Magyar Református Egyházban összetartoznak" Isten szeretetében.

Balog Zoltán elismerte, hogy "súlyos politikai hibát" vétett, de kegyelmi ügyben.

Kegyelmet kértem, kegyelmet akartam valakinek, és ha ezért most el kell mennem, nehogy azt higgyétek, hogy az megoldás lesz

- jelentette ki.

Kedden emlékeztetett a Pénzcentrum - Balog Zoltán elismerte, hogy valóban támogatta a Novák Katalin lemondásához vezető kegyelmi javaslatot, de az általa összehívott, informális esperes-gondnoki értekezleten a jelenlévők 86 százaléka bizalmat szavazott neki, így akkor nem távozott sem püspöki, sem zsinati elnöki posztjáról.

A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő zsinat döntésével válik hatályossá. A következő zsinati ülésig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi alelnöke ügyvezetőként látja el az elnöki teendőket.

Balog Zoltán lemondása a lelkészi elnöki tisztségről nem érinti püspöki tisztségét a Dunamelléki Református Egyházkerület élén.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

református

református egyház