Lekapcsoltak egy nőt Siklóson: tudatmódosító szerekkel tartott szertartások miatt felelhet

MTI   
  Megosztom
Lekapcsoltak egy nőt Siklóson: tudatmódosító szerekkel tartott szertartások miatt felelhet

Kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint kuruzslás miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség egy baranyai nő ellen, mert tiltott tudatmódosító szerek használatával szervezett szertartásokat 2022-ben.

A nő korábban külföldön élt és dolgozott, hosszabb időt töltött Dél-Amerikában is, ahol egy tudatmódosító főzet fogyasztása köré épülő szertartással ismerkedett meg.

A nő 2022 februárjában azért tért vissza Magyarországra, hogy a külföldön tanultakat hasznosítsa: az általa is ismerten tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva "gyógyító szeánszok" tartására készült ellenszolgáltatás fejében.

A nő a szertartáshoz szükséges főzet alapanyagait és a szertartás során használatos más anyagokat annak ellenére szerezte be, hogy tisztában volt vele: magyarországi kereskedelmi forgalomban nem kapható, nem birtokolható, és nem fogyasztható szerekről van szó.

A vádlott 2022 nyarán legalább négy ember részvételével végzett "teaszeánszot", amelyen az egyik résztvevőnél oly mértékben elhatalmasodtak a látomások, hogy gyalogosan menekült el a helyszínről. A menekülés közben számos sérülést elszenvedő embert az esti órákban találták meg a keresésére induló rendőrök.

A nő lakóhelyén tartott, illetve a szeánszokon felhasznált anyagok egy része kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

baranya megye

bűncselekmény

kábítószer