Téged sem került el a tavaszi influenzaszezon? Több mint 37 ezren betegedtek meg, itt vannak a legtöbben

MTI   
  Megosztom
Téged sem került el a tavaszi influenzaszezon? Több mint 37 ezren betegedtek meg, itt vannak a legtöbben

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján március 4-10. között az országban 37 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

Akut légúti fertőzéssel 232 800 ember kereste fel az orvost. Azt írták: a 10. héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek 51,1 százaléka gyerek, 23,8 százaléka a 15-34 évesek, 16,4 százaléka a 35-59 évesek, míg 8,7 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

A múlt héten két közigazgatási területen (Budapest és Jász-Nagykun-Szolnok) nőtt, tizenöt területen csökkent, háromban (Csongrád-Csanád, Nógrád és Vas) nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A laboratóriumba küldött 309 légúti mintában az influenza pozitivitási aránya 10,5 százalék, a SARS CoV-2-é 0,9 százalék volt. Kórházba a 10. héten 262 embert vettek fel súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 39-en szorultak intenzív ellátásra - írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

népegészségügy

életmód

influenza

légúti megbetegedés

covid-19