Lekörözte a Balaton még Bledet és Dél-Miamit is: a világ legmenőbb strandjai között említik 2024-ben

HelloVidék   
  Megosztom
Lekörözte a Balaton még Bledet és Dél-Miamit is: a világ legmenőbb strandjai között említik 2024-ben

A magyar tenger ebben a rangsorolásban lepipálta többek között az egyiptomi Sarm es-Sejket, a festői szlovén Bledet, ahol a tó közepén egy kis sziget áll, de előbbrébb végzett mint Dél-Miami vagy a bulgáriai Napospart.

A Golden Beach Award 2024 rangsorának elkészítésekor a londoni BeachAtlas a hagyományos értékek mellett figyelembe vette a bulizási lehetőségeket, a közösségi életet, a természeti diverzitást, nem utolsósorban pedig a fürdőhely szerepét az adott ország életében- írta az Index.

A lista élén nagy fölénnyel Francia Polinézia gyöngyszeme, Bora Bora végzett, amelyet a pingvinjeiről híres dél-afrikai, Fokváros melletti Boulders Beach és a hawaii, Honolulu melletti Waikiki követ. A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte e: Cap d'Agde nem a Riviérán, az Azúr-parton nyúlik a Földközi-tengerbe, hanem Montepellier-től délre, a spanyol határ felé.


A 60. helyezett Balaton, a „magyar tenger” a helyiek nyári vakációjának kedvelt helyszíne izgalmas fürdőzési lehetőséget kínál – írja a londoni strandportál, amely arra is emlékeztet, hogy

Ma is sok német látogatja Közép-Európa legnagyobb tavát, amelynek sekély, meleg vize családbaráttá és pihenésre alkalmassá teszi a Balatont.

A magyar tenger ebben a rangsorolásban lepipálta a többi között az egyiptomit, a 69. helyezett Sarm es-Sejket, a 75. helyezett festői szlovén Bledet, ahol a tó közepén egy kis sziget áll, a 81. helyezett arubai Sas-strandot, a 82. helyen álló Dél-Miamit, a bulgáriai Napospartot, a kubai Varaderót, a 94. helyezett osztrák Zell am Seet és a 99. helyen álló dominikai Bavarót. A bahamai Love Beach a lista utolsó szereplője, a századik helyen.

Forrás: www.beachatlas.com
Forrás: www.beachatlas.com

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lista

strand

magyar