Mérgezés miatt több gyerek is rosszul lett az óvodában: többen kórházba kerültek

HelloVidék   
  Megosztom
Mérgezés miatt több gyerek is rosszul lett az óvodában: többen kórházba kerültek


Újabb mérgezés történt a pilisborosjenői óvodában, ahol hat óvodás lett rosszul, miután lilaakácból ettek. Az óvónők azonnal riasztották a Heim Pál Gyermekkórházat és a mentőket.


 



 

A mentősök három óvodást vizsgáltak meg, végül két kisgyereket kellett kórházba szállítani, egy kisfiú otthon vészelte át a mérgezést. Másnapra minden kisgyerek jobban lett. A polgármester a település közösségi oldalán azt közölte, hogy fegyelmi eljárást kezdeményez - írja az RTL Híradó.

Jogszerű, hivatalos, alapos eljárás derítse fel, hogy hogyan, milyen körülmények között és kinek a felelőssége, hogy egészségügyi kockázatot jelentő növény került az óvoda udvarára

- áll a polgármester bejegyzésében.

A lilaakác nem szerepel a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérgező növényekre figyelmeztető listáján, de a híradónak nyilatkozó toxikológus szerint gyerekeknél okozhat rosszullétet, de nem ártalmas.

A pilisborosjenői intézményben ez már a második mérgezéses eset néhány héten belül, februárban ugyanis öt gyerek reggelijébe került tisztítószer porcukor helyett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

óvoda

mérgezés