Pofátlan bűntett: csaknem kétszáz sertést lopott el egy állatgondozó, ez volt a módszere

MTI   
  Megosztom
Pofátlan bűntett: csaknem kétszáz sertést lopott el egy állatgondozó, ez volt a módszere

Csaknem kétszáz, 25 és 50 kiló közötti sertést lopott el a munkahelyéről egy férfi Vésztőn.

A férfi tavaly április utolsó napján és májusban egy hónap alatt nyolcmillió forint kárt okozott a munkaadójának.

Magának tizenöt sertést tartott meg, azokat több fordulóval, az elektromos kerékpárjára gumipókkal rögzített ládában vitte haza. Emellett adott is el egy mezőgyáni és két vésztői férfinak az állatokból, és az egyik közösségi oldal piacterén is hirdette a szerzeményeit.

A vevők rendszerint éjszaka mentek a telephelyhez, az állatgondozó a kerítésen át adta ki nekik a jószágokat, így ők is tisztában voltak azzal, hogy az állatok lopottak.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság az állatgondozót sikkasztás, a vásárlókat pedig pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A büntetőeljárás iratait továbbították az ügyészségre - közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

bűncselekmény

sertés

rendőrség