Visszatér az orvosi ügyelet a Dunakanyarba: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Visszatér az orvosi ügyelet a Dunakanyarba: mutatjuk a részleteket

A nyári időszakra visszaköltözik az orvosi ügyelet Tahitótfalura, azt ugyanakkor egyelőre még nem tudni, hogy milyen időszakban, milyen ellátásért mehetnek majd az ügyeletre a Dunakanyarban élők.

Nyárra visszaköltözik az orvosi ügyelet Tahitótfalura, erről beszélt a Fidesz országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter keddi szentendrei fórumán a Népszava információi szerint. A Népszava beszámolója szerint a Dunakanyarban korábban nagy felháborodást váltott ki a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása, több ügyeleti pontot – például a tahitótfalusit és a pomázit – megszüntetettek.

A keddi szentendrei fórumon ott volt Győrfi Pál, a mentők szóvivője is, aki arról beszélt, noha az Országos Mentőszolgálat statisztikája nem indokolja a térségben az alapellátási ügyeleti pontok bővítését, elismerik a dunakanyari térség sajátosságait. Egyebek mellett azt, hogy a 11-es út gyakran bedugul, ezért nem lehet rajta közlekedni. Ez indokolja egy úgymond „másodvonalú ügyeleti pont, telephely” újranyitását Tahitótfalun a nyári időszakra.

Tahitótfalu és a környező települések – Visegrád, Dunabogdány, Kisoroszi, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Surány, Leányfalu – lakossága 20 580 fő, ám nyáron a nyaralókkal, turistákkal az itt lakók száma elérheti a 35-50 ezer embert is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

orvosi ügyelet

egészségügy

ellátás