Döbbenet: pofátlan módon károsította meg a környezetet a lebukott cégvezető

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: pofátlan módon károsította meg a környezetet a lebukott cégvezető

Börtönbe mehet az a cégvezető, aki lecsapolta a Tarnát, a férfi még 2022 nyarán tüntette el a vizet a Tarna folyóból, mert szőlő-oltványokat öntöztek vele.

Az ATV beszámolója szerint másfél éves felfüggesztett börtönt javasoltak a férfi ellen természetkárosítás bűntette miatt. Mint kiderült, a cégnek korábban volt víz-kivételi engedélye, de az időközben lejárt.

Egy korábbi felvételen azt lehet látni, hogy milyen volt a Tarna folyó medre, miután egy engedély nélkül épített mesterséges gáttal duzzasztották fel a vizet. Az így keletkezett kis tóból azután a vizet kiszivattyúzták, egy szőlőcsemetéket nevelő területre vezették, és ott öntöztek vele.

A Tarna vízfolyását teljes egészében homokzsákokkal, fóliákkal eltorlaszolták tehát felduzzasztották mesterségesen a vizet, csak azért, hogy ki tudják szivattyúzni és mezőgazdasági területet, szőlőoltványokat locsolták vele. Ami még emellett mélyen megdöbbentő, hogy azt a kis vizet, ami ezen átszivárgott, azt egy kis szivattyúval visszaszivattyúzták a duzzasztásnak a túloldalára, hogy még több vizet tudjanak kiszivattyúzni

- nyilatkozta Blahó László természetvéd.

A történtek miatt a területen gazdálkodó vállalkozás vezetőjét természetkárosítással vádolta az ügyészség. A cég vezetője az ellene felhozott vádakat beismerte, így másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés lett volna az ítélet. Ezt azonban nem fogadta el, így rendes tárgyaláson hoz majd döntést a bíróság.

Azzal lennénk elégedettek, ha a vádlottak börtönbe kerülnének, hiszen rengeteg természeti katasztrófát okoztak és tényleg több száz vagy akár több ezer állat is szomjan hallhatott attól, hogy ők úgy döntöttek, hogy ezt a patakot le fogják csapolni

- fogalmazott Kapin Richárd, a Szurkolók az állatokért alapítója.

Korábban az ügyben vádolt férfi azzal védekezett, hogy a különösen csapadékhiányos 2022-es évben próbálták menteni a menthetőt, mert víz nélkül a területükön nevelt oltványok elszáradtak volna.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

börtön

bűncselekmény

tarna