Kiderült: az édes pezsgők országa vagyunk

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: az édes pezsgők országa vagyunk

Célegyenesben a karácsonyi készülődés, ebből az alkalomból a Tesco felmérést készített vásárlói körében, mik a legnépszerűbb ünnepi termékek országszerte.

Az áruházlánc csaknem 3 millió vásárlót szolgál ki hetente országszerte, ez a szám a karácsonyi időszakban akár 30 százalékkal is nőhet, ennek köszönhetően sok érdekességet tud arról, hogy melyek a legnépszerűbb karácsonyi termékek.

Az adatai szerint több mint 1,3 millió csomag szaloncukrot értékesített Magyarországon, és kiderült az is, mind országosan, mind regionálisan a csokoládés-trüffeles a kedvenc, ebből fogy a legtöbb. A második helyet a narancsos-csokis és a robbanócukorkás-málnás édesség foglalta el, a harmadik helyezést az örök klasszikus íz, a zselés nyerte el. Viszont a magyar vásárlók egyöntetűen utálják a kókuszos szaloncukrot, az eladások alapján ez az íz van a sor végén.

Az átlagos magyar fogyasztó 2 üveg pezsgővel várja az ünnepeket, derült ki az áruházlánc adataiból, és az is nyilvánvalóvá vált, az édes pezsgőt országa vagyunk. A legédesebb megyénk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, itt veszik a legtöbb édes pezsgőt, a legszárazabb pedig Pest megye.

Országos szinten a mákos bejgli a legkedveltebb, a magyarok több mint fele inkább ezt veszi meg és legjobban Tolna megyében kedvelik, a legkevésbé Győr-Moson-Sopron megyében. A második helyet a diós bejgli szerezte meg.

Hazánkban a legkedveltebb karácsonyfa-dísz arany színű, második helyen az ezüst végzett, míg a legnépszerűtlenebb a rózsaszín karácsonyfa-dísz.

Minden második vásárló az áruházláncban vegyes színű fényeket választ. Az országos átlaghoz képest Észak- és Közép-Magyarországon kedvelték legjobban a piros karácsonyi fényeket, vagyis errefelé lehetett a legnagyobb esélye annak, hogy pirosban úszó karácsonyfákat lássunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pezsgő

karácsony

felmérés

ünnepi termékek