Íme, az ősz legfinomabb fogásai: ez a 3 recept mindent visz!

MTI   
  Megosztom
Íme, az ősz legfinomabb fogásai: ez a 3 recept mindent visz!

A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb „stresszűző” recepteket, melyek mindegyikében mennyei mézes-levendulás szörppel bolondítjuk meg az ízharmóniát.

Levendulás banán smoothie

Hozzávalók:

2 db banán

2 evőkanál mézes levendula ízű szörp

250 ml tej

Elkészítés:

Feldaraboljuk a két banánt, majd megöntözzük a levendulaszörppel, felöntjük tejjel, és jól összeturmixoljuk. A még levendulásabb íz érdekében érdemes belecsempészni 1 mokkáskanál friss vagy szárított levendulavirágot is a smoothie-ba.

Csokoládés - levendulás muffin

Hozzávalók:

20 dkg liszt

5 dkg étcsokoládé

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

2,5 dl tej

2 db tojás

3 evőkanál levendulaszörp

0,5 dl olívaolaj

1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást, az olívaolajat, a levendulaszörpöt, végül a darabokra tört étcsokoládét. A tésztát a muffinformába adagoljuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült muffinokat ízlés szerint cukormázzal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.

Levendulás limonádé

Hozzávalók:

1 liter víz

4 citrom felszeletelve

1 csokor friss menta

2 bögre jégkocka

1-2 dl levendulaszörp

Elkészítés:

Tegyük bele egy nagy kancsóba a citromszeleteket és a mentaleveleket, majd öntsük rá a vizet és szórjuk bele a jégkockákat. Ízesítsük a limonádénkat ízlés szerint 1-2 dl levendulaszörppel. Fedjük le, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

levendula

recept

receptek

levendulaszörp

finom

ősz