El se hinnéd, mekkora a magyar gigatök: hatalmas szörnyeket nevel a tökkirály + videó

HelloVidék   
  Megosztom
El se hinnéd, mekkora a magyar gigatök: hatalmas szörnyeket nevel a tökkirály + videó

A gárdonyi Keszler Lászlót már négyszer választották tökkirállyá a Rácalmási Tökfesztiválon. A tökkirály idén két növényt is felnevelt: Pankát és Tóbiást. A két hatalmas tökről videó is készült, melyben László a termesztésről, és a tökök tulajdonságairól mesél.

Már negyedik éve termeszti hazánkban a legnagyobb tököket Keszler László. A gárdonyi szakember minden évben a Rácalmási Tökfesztiválon mutatja be hatalmasra növesztett zöldségeit, eddig négyszer választották tökkirállyá a rendezvényen.

Az idén nevelt két tököt elnevezte, Pankát és Tóbiást a tökfesztiválon lehet majd megcsodálni, de azok, akik nem tudnak részt venni a jeles eseményen, az RTL Klub Fókusz című műsorában is megtekinthetik a tökszörnyetegeket!

Fotó: MTI/Ronald Wittek

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tök

tökkirály

gárdony

veseny

termesztő