Forralt bor recept: az eredeti forralt bor készítése ezekkel a forraltbor fűszerkeverékekkel a legegyszerűbb

HelloVidék   
  Megosztom
Forralt bor recept: az eredeti forralt bor készítése ezekkel a forraltbor fűszerkeverékekkel a legegyszerűbb

A hűvös napokon nincs kellemesebb egy bögre forraltbornál. A forralt bor készítése házanként eltérő, de egy illatos fűszerkeverék segítségével egyszerűen elkészíthető. Itt a legjobb forralt bor recept.

Magyarország híres borkultúrájáról: a habzó borok, fröccs italok és zamatos illatú vörös, fehér és rozé különlegességek évszaktól függetlenül az asztalokra kerülnek. A hűvös időjárás beköszöntével a tél, karácsonyi vásárok legkedveltebb itala a forralt bor.

Örök kérdés: az igazi forralt bor milyen borból készüljön?

A poharakban gőzölgő legfinomabb forralt bor hagyományosan fehérborból készül, ám a vörösboros változata is egyre népszerűbb. Bizonyos területeken ismert a sörből készíthető forraltbor jellegű variáció is. Ha felmerül a kérdés, hogy milyen bor jó forralt bornak vagy milyen borból jó a forralt bor igazán, akkor érdemes jó minőségű, ízlésünknek megfelelően fehér vagy vörösbort választanunk, hiszen így lehet a legfinomabb az eredmény. Akár egy személyes, egyedi ital is készülhet a "forralt borhoz milyen bor passzol igazán" döntést a számunkra legmegfelelőbben meghozva.

Van, aki erősen és van, aki majdnem mentesen: a jó forralt bor mennyi alkohol hozzáadásával finom

Nincs egy leírt szabály arra, hogy a forralt bor mennyi alkohol felhasználásával a leginkább ízletes. Tényleg kizárólag ízlés kérdése, hogy mennyi a hozzáadott víz és milyen típusú a választott nedű a forralt bor készítése során.

Forraltbor minden házi jóval vagy fűszerkeverék felhasználásával

A forralt bor készítés a megfelelő mennyiségű narancs, szegfűszeg, fahéj, gyömbér, citrom, szerecsendió, cukor hozzáadásával valósul meg hagyományosan, ám a bárhol, bármikor egy kevésbé felszerelt konyhában is elkészíthető forralt bor recept a különleges fűszerkeverék használatával nyújtja az igazi karácsonyi ízvilágot.

A forralt bor fűszerkeverék megvásárolható bármelyik áruházban, de különböző termelők házias forraltbor keverékeit is választhatjuk, amelyekkel egyszerűen, a válogatás és adagolás nehézségeit elkerülve érhetjük el a kívánt ízvariációkat.

Egyszerű „bárhol-bármikor” forralt bor készítése

A hagyományos forralt bor recept fűszereit tartalmazza egyben a fűszerkeverék. Az ízlésünknek megfelelően kiválasztott borhoz hozzáadjuk a cukrot és a fűszerkeveréket, majd együtt főzzük. Nagyon fontos, hogy az ízesített bort csak főzzük, hiszen a forráspont elérésével az forralt bor aromák mellett, a forraltbor szesztartalma is elpárolog, ezért forrás előtt érdemes levenni a tűzhelyről. Ezt követően már csak a fantázia szabhat határt a forralt bor készítés egyedi praktikáit, ízesítést illetően.

Az egyszerű forralt bor alapanyagai

  • 1 liter bor
  • 8 dkg cukor
  • 2 csapott evőkanál forraltbor fűszerkeverék

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gasztro

bor

tél

forralt bor

karácsony

alkohol

üdítő

recept

receptek

ünnepek