Tejszínes erdei gombamártás steakhez: a legfinomabb tejszínes gombamártás recept

HelloVidék   
  Megosztom
Tejszínes erdei gombamártás steakhez: a legfinomabb tejszínes gombamártás recept

Tejszínes gombamártás steakhez: erdei gombamártás steakhez, tejszínes gombamártás köretnek húsokhoz. Az erdei gombamártás steakhez lehengerlő vendégváró fogás lesz!

Az éttermek mesterei a gombás szószoknak, mártásoknak, roston sütött gombáknak. Miért ne készíthetnénk el ezeket a kiemelkedően ízletes fogásokat otthon, a családunknak, vacsoravendégeinknek? A steak legjobb kísérője egy erdei gombamártás, ami fűszeres, tejszínes, szaftos és elkápráztat bármilyen vacsoravendéget! Légy te is a konyha ördöge és tudd meg, hogyan készül az erdei gomba mártás steakhez a lehető legegyszerűbb úton!

Az erdei gombák

A különböző erdei gombák gyakorta sokkal ízesebbek, mint a boltban megszokott csiperkegomba. Ezalatt értjük például az őzlábgombát vagy a rókagombát, de akár a szegfűgomba és a lila pereszke is belefér. A lényeg, hogy legyünk nyitottak a kevésbé hétköznapi fajtákra és a különlegesebb textúrákra is. Természetesen ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy saját szedésű gombát csak gombavizsgáló engedélyével szabad elfogyasztanunk!

Roasted veal steak on board served with mushroom sauce viewed from above, Christmas dinner
Sülthús és erdei gombamártás

Az erdei gombabártás mihez illik?

Az erdei gombamártás a vöröshúsok, ezen belül is a steakek egyik közkedvelt kísérője: akár egy szarvasról, akár egy ízletes marhabélszínről legyen szó, az erdei gombamártás mindenképpen megállja mellette a helyét, ugyanis egy eredeti, utánozhatatlan ízvilágot kölcsönöz ételünknek.

Az erdei gombamártás hozzávalói

  • 300 g erdei gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek mustár
  • só, bors ízlés szerint

Az erdei gombamártás elkészítése

  1. A vajat felolvasszuk egy serpenyőben, majd megdinszteljük rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát egy csipet sóval.
  2. Erre a megdinsztelt hagymára jöhetnek az erdei gombák, amelyeket minimum 5 percen keresztül pirítunk, majd lefedve puhára, szaftosra pároljuk őket.
  3. Adjuk hozzá a, mustárt, a fehérbort és a többi hozzávalót, végül öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
  4. Tálaljuk melegen húsokhoz, köretek mellé kísérőként. Kínálhatjuk finomra aprított petrezselyemmel meghintve is.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gombamártás

gomba

erdei gomba

steak

mártás

recept

receptek

gasztro