A házi gyömbér tea készítése: a gyömbér tea hatása, gyömbér tea hány éves kortól adható?

HelloVidék   
  Megosztom
A házi gyömbér tea készítése: a gyömbér tea hatása, gyömbér tea hány éves kortól adható?

A gömbér tea filteres verziója és a házi gyömbér tea hány éves kortól adható? Gyömbér tea hol kapható? Mutatjuk, hogy zajlik a gyömbér tea készítése és mi a gyömbér tea hatása!

A tél egyik legfinomabb, jótékony hatású frissítője a forró, házi gyömbér tea mézzel és citrommal, ami nem csak átmelenget, de még az egészségünk megőrzésének is fontos eszköze lehet, ugyanis a gyömbér tea természetes immunerősítő- és gyulladáscsökkentő-szer. Cikkünkben eláruljuk, hogyan zajlik a jótékony gyömbér tea készítése házilag, egyszerűen, miért jobb a friss gyömbér tea, mint a gyömbér tea filteres verziója és melyek a lefinomabb gyömbér tea egyszerű, ám nagyszerű, ásványianyagban és vitaminban gazdag alapanyagai!

A gyömbér tea hatása

A gyömbér tea nem csak finom, csípős és átmelengető, hanem számos jótékony hatással is bír: amellett, hogy a gyömbér tea kiváló gyulladáscsökkentő, görcsoldó és köhögéscsillapító főzet, mikrobaellenes hatással is rendelkezik, emellett gazdag A-, B-, C- és E-vitaminokban, tartalmaz cinket, magnéziumot, foszfort, káliumot és vasat is.

A gyömbér felhasználása sokrétű: az emberiség évszázadok óta alkalmazza gyógyszerként, kellemes íze miatt teaként és különféle ételek ízesítése céljából fűszerként is, leginkább a keleti, távol-keleti kultúrákban. A gyömbért gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásainak köszönhetően menstruációs görcsök és ízületi fájdalmak csillapítása céljából is alkalmazzák, emellett a gyömbér tea napi fogyasztásával kordában tarthatjuk vércukorszintünket és elősegíthetjük emésztőrendszerünk megfelelő működését is.

Házi gyömbér tea VS a gyömbér tea filteres verziója: melyik a jobb?

Mi a különbség a házi és a filteres gyömbér tea között? Igazság szerint mindkét forrázat esetében ugyanúgy számolhatunk a gyömbér kellemes ízével, jótékony hatásaival, egy különbségtől eltekintve: ha a gyömbér tea készítése során, ha friss gyömbért használunk, az íze sokkal intenzívebb lesz és több vitamint, ásványi anyagot oldhatunk ki egy nagy darab, zsenge gyömbérből. Egy dologra kell mindenképp odafigyelnünk: ha friss gyömbérrel dolgozunk, a gyömbér tea készítése során áztassuk azt legalább 10-15 percig a megfelelő ízért és hatásért, illetve, ha csak 1-2 bögrényi gyömbér tea készítését tervezzük, ne használjunk túl nagy darab gyömbért, csupán néhány szeletet, ugyanis nagyon erős az íze!

A gyömbér tea készítése

A gyömbér tea hozzávalói (4-6 főre)

  • 1 közepes db gyömbér (kb 8 cm)
  • 2 db citrom
  • 4 ek méz
  • ízlés szerint egy csokor friss menta
  • 2 l víz

A gyömbér tea receptje

  1. Hámozzuk meg a gyömbért, majd szeleteljük vékony szeletekre / kis kockákra.
  2. Facsarjuk ki a citromok levét, ha mentát is használunk, késsel durván aprítsuk fel, nagy darabokra.
  3. Tegyük a gyömbért hőálló kancsóba / edénybe és öntsünk rá 2 l forró vizet. Lefedve hagyjuk állni, feloldódni benne a vitaminokat, ásványi anyagokat minimum 10-15 percig. Ha mentalevelet is használunk, adjuk hozzá a gyömbérrel egyidőben.
  4. A 15 perc elteltével adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és a mézet (így a közvetlen forrázás nem semmisíti meg a bennük található vitaminokat, ásványi anyagokat).
  5. Kínáljuk forrón, ízlés szerint több mézzel vagy frissen facsart citromlével!

A gyömbér tea hány éves kortól adható gyerekeknek?

A gyömbér és a gyömbér tea 10 hónapos kortól adható, ha kisgyermekünk immunrendszerét szeretnénk erősíteni vele. Vigyázat: túl meleg gyömbér teát ne adjunk a babának!

Gyömbér tea hol kapható?

A gyömbér tea filteres verziója bármelyik nagyobb élelmiszer-áruház teaosztályán megtalálható.

A nyers gyömbér szintén megtalálható a nagyobb élelmiszer-áruházakban, leginkább a téli hónapokban.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyömbér tea

tea

gyömbér

egészség

vitamin

gyulladáscsökkentés

megfázás

recept

receptek