
Koronavírus: idén kétszer is meggondoltuk, hogy orvoshoz forduljunk-e panasz esetén
A természetes gyógymódokban vagy nagyanyáink praktikáiban kevésbé hiszünk, mint a vitaminokban - derül ki ebből a hazai felmérésből. Tudatosabbak lettünk.
A természetes gyógymódokban vagy nagyanyáink praktikáiban kevésbé hiszünk, mint a vitaminokban - derül ki ebből a hazai felmérésből. Tudatosabbak lettünk.
Szervezetünk immunválasza megerősíthető megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával, hiszen ezek tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Mutatjuk, mit fogyassz a szezonban!
Ezek a D-vitaminban gazdag ételek elősegítik a csontok egészségét, az idegek és izmok megfelelő működését, valamint hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez.
Máig sokan vannak arról meggyőződve, hogy az így tartósított, vagy fagyasztott zöldségek, gyümölcsök egyáltalán nem egészségesek, erre azonban a tudomány is rácáfolt már. Elmondjuk, mit érdemes ilyen formában megvenni!
Sokkal egyszerűbb bekapni egy tablettát, így pótolni a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, ráadásul azzal sem kell foglalkozni, hogy melyik élelmiszerben milyen tápanyagok vannak. Ennek azonban veszélyei is vannak.
Az őszi gyümölcsök rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ezeket azonban nem csak elfogyasztva használhatjuk ki, hanem arcpakolásként bőrünket is kényeztethetjük velük. Mutatjuk, hogyan!
Összeszedtük a 20 legegészségesebb őszi gyümölcsöt és zöldséget, melyeket bátran fogyaszthatsz - nem csak ebben az évszakban-, mivel rendkívül sok rostot, vitamint és különféle ásványi anyagokat tartalmaznak.
Egyre többen fedezik fel a szőlőmagban rejlő hasznos tápanyagokat: antioxidáns-tartalma ugyanis az egyik legmagasabb a világon. A szőlőmagból már Magyarországon is kétféle dolgot készítenek, lisztet és olajat. A HelloVidék két ismert borásszal, Gere Attilval és Bock Józseffel beszélgetett a témában.
Vége a nyárnak, így új szezon kezdődik: mutatjuk, melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, melyek most érnek be, és frissen fogyaszthatók!
A különleges, szezonális gyümölcs, ősszel és télen lehet kapni a boltokban. Számos módon felhasználható és rendkívül egészséges.
A csírákat kifejezetten ajánlott a hidegebb hónapokban fogyasztani, a vitaminhiányos időszakban támogathatjuk vele immunrendszerünket. A magok házilag történő csíráztatása nem igényel hatalmas szaktudást, jóval könnyebb, mint sokan gondolhatják.
A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek életkora, így várhatóan sajnos még több ember fog kórházba és intenzív osztályra kerülni.
A közösségi média tele van különféle ételtrendekkel, ezek közül is az egyik legismertebb az úgynevezett superfood-őrület. Ezek többsége valóban nagyon egészséges, ráadásul sok közülük könnyen elérhető Magyarországon is.
Rengeteg megkérdőjelezhető gyógymód és hiedelem kering a járvánnyal szembeni küzdelemről, többek között az is, hogy hogyan lehet felturbózni az immunrendszert a kivédésére.
Tápanyagtartalom és vitaminok szempontjából érdemes minél többet fogyasztani.
A folyamatosan változó időjárás ingadozás az idősek mellett a gyerekeket viseli meg a leginkább.
A téli időszak előtt különösen fontos, hogy elég vitamin jusson a szervezetbe .
Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat.
Ősszel nagyon fontos, hogy sok vitamint vegyünk magunkhoz, hiszen szervezetünket fel kell készítenünk a télre. Mutatjuk, mit érdemes most vásárolni a piacon!
Súlyos betegségeket okozhat egy olyan triviális probléma, mint a C-vitamin hiány. Böngészd végig a tüneteket, és vigyél be a szervezetedbe egy kis zöldséget és gyümölcsöt - lehet, hogy csak ez a baj!