Az olajos kakaós piskóta tortalap készítése: kakaós piskóta torta, kakaós piskóta recept egyszerűen

HelloVidék   
  Megosztom
Az olajos kakaós piskóta tortalap készítése: kakaós piskóta torta, kakaós piskóta recept egyszerűen

Olajos kakaós piskóta recept: így készül a kakaós piskóta tortalap egyszerűen. Az egyszerű kakaós piskóta torta sütése gyerekjáték: tudd meg, hogyan készül a kakaós piskóta torta!

A kakaós piskóta számtalan, különféle ízvilágú torta alapja, amit egyszerűbb összehoznunk, mint gondolnánk. Cikkünkben leírjuk, hogyan készül az olajos kakaós piskóta tortalap rengeteg kakaóval és selymes olívaolajjal; hogyan süssük meg szakszerűen és hogyan használjuk fel a későbbiekben, amikor ínycsiklandó krémmel, gyümölcsökkel töltjük meg. Vigyázat: ha egyszer megsütötted, a kakaós piskóta torta rendszeresen fel fog kerülni a családi asztalra!

Olajos kakaós piskóta tortalap

A kakaós piskóta hozzávalói (32 cm-es tortaforma)

  • 250 g liszt
  • 250 g cukor
  • 1 dl olívaolaj
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Kakaós piskóta torta
Kakaós piskóta torta

A kakaós piskóta recept elkészítése

  1. A kakaós piskóta készítés első lépéseként válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük fel a csipet sóval, majd a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
  2. A tojás sárgáját keverjük össze az olívaolajjal, majd szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a kevés sütőport. Alaposan dolgozzuk össze, majd keverőlapáttal óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét vigyázva, hogy ne törjük össze.
  3. Egy 32 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kakaós piskóta tésztáját.
  4. 180°-ra előmelegített sütőben süssük készre 40 perc alatt. Villapróbával ellenőrizzük: ha ráragadt a kakaós piskóta tészta, további 5 perc sütési időre lesz szükségünk. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta a hirtelen hőmérsékletváltozás hatására összeeshet!
  5. A kész kakaós piskóta torta hűljön legalább 30 percen keresztül, rácson, mielőtt kettévágjuk, hogy kinyerhető legyen belőle a két szép kakaós piskóta tortalap. Miután kettévágtuk, érdemes még egy kicsit hűtenünk, ugyanis, ha meleg a piskóta, megolvaszthatja a krémet!
Vajas krém tortába
Vajas krém tortába

A kakaós piskóta torta krémje

A kakaós piskóta torta bármilyen vajas, gyümölcsös, csokis vagy tejszínes krémmel nagyon finom: mi egy egyszerű vajas krémet ajánlunk hozzá, amivel a kezdő szakácsok is könnyedén megbirkóznak.

A vajas krém hozzávalói

  • 200 g puha vaj
  • 200 g porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 50 g liszt

A vajas krém elkészítése

  1. Robotgép segítségével verjük fel a vajat, majd adagoljuk hozzá az átszitált, rögmentes porcukrot. Keverjük a géppel addig, míg homogén, világos, selymes masszát nem kapunk.
  2. Habverővel keverjük csomómentesre a tejben a lisztet és a tojást: lassú tűzön főzve sűrítsük be, majd további kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
  3. Keverjük össze alaposan a vajas és a tejes krémet és kész is az egyszerű vajas krém tortába!

A kakaós piskóta torta összeállítása

A kakaós piskóta torta összeállítása innentől rendkívül egyszerű lesz: fektessük tálcára az első kakaós piskóta tortalapot, majd kenjük meg a vajas krém harmadával. Erre tegyük fel a második lapot, majd a maradék krémmel vonjuk be egyenletesen az egész tortát. Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét felvert habtejszínnel, gyümölcsökkel vagy reszelt csokoládéval.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kakaós piskóta

vajas krém

torta

piskóta torta

süti

sütemény

gasztro

recept

receptek

édesség

kakaó