Egyszerű kelbimbó főzelék mirelitből: kelbimbó főzelék recept egész évre

HelloVidék   
  Megosztom
Egyszerű kelbimbó főzelék mirelitből: kelbimbó főzelék recept egész évre

Így készül az egyszerű kelbimbó főzelék mirelitből: ez a kelbimbó recept garantáltan a kedvenced lesz! Kelbimbó főzelék recept kezdőknek és haladóknak: ha így csinálod, finom lesz!

A kelbimbó egy végtelenül egyszerű és számtalan módon elkészíthető alapanyag, amit akár frissen, akár mirelit verzióban is beszerezhetünk – azonban gondoltad volna, hogy kelbimbó főzelék is készíthető belőle? A kelbimbó főzelék, főként, mivel nagyon könnyen elkészíthető és egészséges étel, mindenképpen megér egy próbát, éppen ezért cikkünkben bemutatjuk, hogyan készül a kelbimbó főzelék magyaros fűszerekkel és egy kis tejfölös rántással.

A kelbimbó főzelék hozzávalói

  • 300 g mirelit kelbimbó
  • 1 db (nagyobb) krumpli
  • 2 ek
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • só, bors ízlés szerint
Kelbimbó főzelék recept: ha mirelit helyett friss kelbimbót használunk, tisztítsuk meg a külső levelektől!
Kelbimbó főzelék recept: ha mirelit helyett friss kelbimbót használunk, tisztítsuk meg a külső levelektől!

A kelbimbó főzelék recept elkészítése

  1. Pucoljuk meg a hagymát, a krumplit és a fokhagymát. A hagymát aprítsuk finomra, a fokhagymát törjük át, a krumplit pedig kockázzuk fel kicsire.
  2. Dinszteljük meg a hagymát vajon egy kevés sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit és a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fűszerezzük piros paprikával és köménnyel, majd adjuk hozzá a kelbimbót és öntsük fel éppen annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Főzzük addig, míg a kelbimbó főzelék hozzávalói meg nem puhulnak (15-20 perc). Ezalatt olajból és lisztből készítsünk rántást – ezt a rántást keverjük össze a tejföllel, végül engedjük fel a kelbimbó főzelék levével.
  4. A tejfölös rántást öntsük vissza a főzelékbe, majd forraljuk össze.
  5. A kelbimbó főzelék készítésének utolsó lépése csak rajtunk múlik: egyben hagyhatjuk a kelbimbó főzelék hozzávalóit, vagy ízlés szerint összedolgozhatjuk botmixerrel, hogy a kelbimbó főzelék pürés legyen.

Kelbimbó főzelék: mivel kínáljuk?

A kelbimbó főzelék mellé illik egy-egy szelet puha kenyér vagy pirítós. Tálaláskor adhatunk hozzá még egy kis tejfölt vagy további, sós vízben főtt burgonyát is. Ha a kelbimbó főzelék nem elég laktató az ízlésünknek, akkor sem kell aggódni: a kelbimbó főzelék tökéletes kísérője lehet egy kis sertéspörköltnek vagy sült oldalasnak is!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kelbimbó főzelék

főzés

kelbimbó

kelbimbó recept

recept

receptek

gasztro

diéta