Hány kalória egy pizza, hány kalória egy szelet pizza? Ennyi egy 32 cm pizza kalória tartalma és a pizza szelet kalória

HelloVidék   
  Megosztom
Hány kalória egy pizza, hány kalória egy szelet pizza? Ennyi egy 32 cm pizza kalória tartalma és a pizza szelet kalória

1 pizza hány kalória, mennyi a 32 cm pizza kalória értéke? A pizza szelet kalória és az egész pizza kalória tartalma igen magas (pl. Don Pepe pizza kalória, Pizza Forte kalória).

Habár mindannyiunk egyik legnagyobb kedvencéről van szó, a pizza sajnos nincs túl jóban a szigorú fogyókúrával, mert a pizza kalória tartalma elég magas. A gyorsételek többségére szintúgy jellemzőek a magas kalória értékek, hiszen majdhogynem minden esetben tésztás, zsíros vagy olajban sült harapnivalóról van szó, ami kedveli a sajtos ízesítést.

Az, hogy egy pizza kalória tartalma magas, még nem jelenti azt, hogy mostantól nem ehetünk belőle. Nyugodtan fogyasszuk azt ugyanúgy, mint bármilyen más ételt, azonban, ha lehet, egy szeletnél ne együnk többet és ha tehetjük, ne vacsorára fogyasszuk azt, mert a szervezetünk éjszakára már nem fogja tudni feldolgozni az energiát. Nézzük, 1 pizza hány kalória (32 cm pizza kalória), hány kalória egy szelet pizza és hogyan tudunk spórolni a kalóriákkal egyszerűen!

Nem mindegy, hogy milyen pizza!

Egy pizza kalória tartalma nehezen meghatározható, hiszen a világ egyik legkönnyebben variálható ételéről van szó, ami szinte bármilyen ízű és mennyiségű feltétet elbír. A következő pizza kalória és pizza szelet kalória értékek általánosságban segítenek bekategorizálni ezt az ételt, azonban a számok csak becslések, hiszen mindenki más mennyiségű feltétet szokott használni.

Tudjuk, hogy egy pizza kalória tartalma változik attól függően, hogy mi a feltét, éppen ezért, ha szeretnénk odafigyelni az alakunkra, kerüljük a zsírban úszó, kolbásszal és más disznóságokkal megpakolt, magyaros pizzákat, illetve a vastag tésztát is. Diéta alatt vásároljunk vagy készítsünk minél vékonyabb, olaszos stílusú pizzát, használjunk friss feltéteket (pl. friss paradicsomszósz, rukkola) és kerüljük a silány minőségű, olcsó pizzasajtot. Ha ezeket a tippeket megfogadjuk, a pizza kalória tartalma jócskán visszaszorítható, így nem lesz olyan hizlaló ez az étel sem. Nézzük, 1 pizza hány kalória!

A pizza kalória tartalma

Hány kalória egy pizza?

  • Egy pizza kalória tartalma (32 cm pizza kalória): ~1.800 kcal, gazdag feltéttel számolva

Hány kalória egy szelet pizza?

  • Egy pizza szelet kalória tartalma: ~230 kcal, ha a pizza 8 szeletből áll

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pizza

gyorsétel

kalória

fogyókúra

diéta